zoeken
Lettertype: A A A

Contactgegevens

Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord
Ommershoflaan 35
6861 CH Oosterbeek
Telefoon (026) 334 09 55
E-mail info@felixoord.nl


Wonen in Felixoord

Afbeelding: voordeur

Zorgcentrum Felixoord is een kleinschalige locatie van Icare, waar vanuit de vegetarische levensbeschouwing zorg wordt verleend. Naast vegetarische voeding, gaat het daarbij ook om de manier waarop wordt samengewoond en geleefd. Er is veel aandacht voor natuur, cultuur en omgeving.

In Felixoord kunt u wonen met een WLZ-indicatie (Wet langdurige zorg). Felixoord biedt beschermd wonen voor mensen met dementie en wonen met zorg in de appartementen die geschikt zijn voor mensen met somatische problematiek, dus lichamelijke beperkingen vanwege ouderdom. Het dagelijks leven speelt zich vooral af in de huiskamers, waar u kunt verblijven, eten en activiteiten kunt doen. U kunt er ook voor kiezen om even op uzelf te zijn, dat kan in uw eigen appartement.

Appartementen

De appartementen bestaan uit een woonzitkamer met keukenblokje en koelkast, een slaapgedeelte en badkamer met douche, toilet en wastafel. De standaard inrichting bestaat uit vloerbedekking, gordijnen en een bed, matras, en beddengoed. Met uw persoonlijke bezittingen kunt u uw kamer naar eigen smaak inrichten.

In Felixoord zijn ook appartementen die geschikt zijn voor 2 personen. In deze echtparenkamers zijn partners zonder indicatie ook van harte welkom.

De tuinkamer

In Felixoord is een recreatieruime ingericht, de Tuinkamer. Deze ligt aan de achterkant van het huis met een terras aangesloten aan de tuin. Hier kunt u samen met andere bewoners eten en deelnemen aan activiteiten die zijn afgestemd op de vraag en interesse van de bewoners. Bijvoorbeeld schilderen en tekenen, geheugentraining, bewegingsactiviteiten, gespreksgroepen, musiceren en dergelijke.

Ook kunt u in de Tuinkamer naar muziek luisteren en is het een fijne plek om elkaar te ontmoeten.

Afbeelding: zaal2

Kom binnen kijken