zoeken
Lettertype: A A A

Contactgegevens

Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord
Ommershoflaan 35
6861 CH Oosterbeek
Telefoon (026) 334 09 55
E-mail info@felixoord.nl


Bewoners en familie blij dat ‘gewoon’ bezoek weer mogelijk is

Bezoek

“Nog steeds veel begrip bij familie voor Corona-maatregelen”

Sinds 1 juli is al het bezoek weer mogelijk en van harte welkom in de woonzorglocaties van Icare. Sommige locaties openden zelfs al op 29 juni hun deuren weer. “Het is ontzettend fijn voor de bewoners van onze locaties en hun naasten dat zij elkaar weer kunnen ontmoeten”, zegt Marcel van der Meulen, rayonmanager van Icare. “We zagen dat sommige mensen erg leden onder het bezoekverbod. Vooral voor familie was het moeilijk om hun geliefde niet te kunnen bezoeken. In de huizen ging het leven zoveel mogelijk als gewoon door. En al werden er veel gezellige activiteiten georganiseerd, we konden merken dat de bewoners, die veelal dementie hebben, toch het contact met familie en vrijwilligers erg misten.”

Ook voor de medewerkers was dit een moeilijk gegeven. “Zij hebben vaak een warme band opgebouwd met de bewoners en de familie. Het was voor hen daarom een zware tijd om te moeten balanceren tussen het welzijn en levensgeluk van bewoners enerzijds en de veiligheid en gezondheid van bewoners anderzijds. Daarnaast waren er natuurlijk ook zorgen om de eigen veiligheid. We hebben ontzettend veel waardering voor de manier waarop zij de zorg in de afgelopen periode hebben georganiseerd. Mede dankzij hun inzet hebben wij het virus buiten de deur weten te houden.”

Voorzichtigheid blijft geboden

Natuurlijk blijft voorzichtigheid geboden, vooral nu we in de media horen dat op verschillende plekken in Nederland weer Corona-uitbraken zijn. Gelukkig gaat dit om kleine brandhaarden, maar dat Corona nog steeds onder ons is, is duidelijk. Daarom wordt bezoekers nog steeds gevraagd om zich aan de geldende richtlijnen te houden, zoals thuisblijven als je zelfs al lichte verkoudheidsklachten hebt, of als je op vakantie bent geweest naar een gebied met een ‘oranje’ of ‘rood’ reisadvies. Ook worden bij binnenkomst van de locaties de handen nog steeds gedesinfecteerd, is er waar nodig een looprichting en wordt bezoek gevraagd zich zoveel mogelijk aan de 1,5 meter afstand te houden.

“Het is fijn dat we merken dat de meeste mensen nog steeds begrip hebben voor deze maatregelen en zich daar doorgaans goed aan houden. Het gaat hier natuurlijk ook om kwetsbare ouderen, waar we allemaal de verantwoordelijkheid voor voelen.”