zoeken
Lettertype: A A A

Contactgegevens

Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord
Ommershoflaan 35
6861 CH Oosterbeek
Telefoon (026) 334 09 55
E-mail info@felixoord.nl


Onze deuren zijn weer open

Bezoek

Vanwege het lage aantal besmettingen in Nederland worden de maatregelen van de regering en het RIVM steeds meer versoepeld en kunnen verpleeghuizen met ingang van 1 juli weer volledig open. Dat geldt ook voor de woonzorglocaties van Icare.

We zijn blij en trots dat het ons, samen met naasten en mantelzorgers van onze bewoners, is gelukt om onze locaties coronavrij te houden. En we zijn blij dat bezoek weer onbeperkt kan langskomen. Uiteraard blijven wel de algemeen geldende hygiëne- en voorzorgsmaatregelen rondom Corona van kracht.

Zo mogen per keer maximaal 2 mensen op bezoek komen. Meer bezoekers tegelijkertijd is niet mogelijk, vanwege de 1,5 m richtlijn. Ook de gezamenlijke woonkamers zijn, door de 1,5 m richtlijn, niet toegankelijk. Bezoek mag wel, zo vaak men wil, langs komen. Daarvoor geldt geen beperking.

Zonder afspraak, wel met regels

Bezoek hoeft geen afspraak meer te maken en kan vrij in en uitlopen. Wel vragen wij bezoekers om bij binnenkomst de handen te desinfecteren bij de hygiënezuil. Hier moeten bezoekers ook een formulier invullen over de gezondheid. Bezoek dient uiteraard thuis te blijven bij corona-klachten.

Verder worden bezoekers verzocht rechtstreeks naar de kamer/appartement te lopen van hun naaste en daarbij rekening te houden met de 1,5m richtlijn. Ook op de kamer en ook ten opzichte van onze medewerkers. Wanneer bezoekers elkaar tegenkomen op de gang, lukt afstand houden niet altijd. Als dan één bezoeker even blijft staan en zich met de rug naar de ander draait, kan er zonder contact gepasseerd worden.

Met elkaar, voor elkaar

We zijn blij met de versoepeling van de maatregelen. Maar we weten ook dat het Corona virus niet weg is. We zullen nog steeds goed op elkaar moeten letten. Door nu de bestaande richtlijnen goed op te volgen hopen we ook in de toekomst het coronavirus buiten onze deuren te houden.