Sinds zondagavond 15 maart zijn de maatregelen door de overheid verder aangescherpt. We houden de situatie voortdurend nauwlettend in de gaten, volgen de richtlijnen van het RIVM, staan in nauw contact met de GGD en omliggende zorginstellingen en laten ons adviseren door een infectiepreventiedeskundige.
In deze update informeren wij u over de laatste maatregelen.
Thuiszorg en thuisbegeleiding
Al onze klanten, of dat nu gaat over wijkverpleging, thuisbegeleiding, klanten die op een locatie revalideren of wonen, vragen wij – net als de overheid - uitdrukkelijk om hun sociale contacten te beperken, om te voorkomen dat ze in contact komen met bezoekers die klachten hebben.
Aan klanten die zelf klachten hebben zoals verkoudheid, hoesten, keelpijn koorts, wordt gevraagd telefonisch contact op te nemen met het zorgteam, zodat de zorgmedewerkers als dat wenselijk is, passende maatregelen kunnen nemen.
Met elkaar is het onze opdracht om het virus te bestrijden en om alles eraan te doen dat we onze klanten, bewoners én zorgverleners tegen het virus beschermen. Alleen als we voldoende veiligheid in acht nemen, kunnen voldoende zorgmedewerkers beschikbaar blijven om zorg te bieden en daarvoor hebben we ook de medewerking van onze klanten nodig.
De overige maatregelen die eerder zijn genomen, blijven tot tenminste 6 april van kracht. We zetten ze nog even op een rij.
Bezoekersregeling woonzorglocaties i.v.m. coronavirus
De bezoekersregeling blijft onverminderd van kracht.
- We vragen bezoekers terughoudend te zijn en bezoek is bij voorkeur beperkt tot directe familie.
- Per dag per bewoner is 1 bezoeker toegestaan. Uitzonderingen zijn mogelijk in overleg met de manager woon/zorg van de locatie.
- Bezoekers wordt verzocht direct van ingang, naar kamer, naar uitgang te gaan.
- Bezoekers mogen niet meer op bezoek komen bij een bewoner als hij of zij: hoest, verkouden is of keelpijn heeft en/of koorts heeft. Ook als iemand in besmet gebied is geweest, is bezoek niet toegestaan.
- We vragen om kinderen onder de leeftijd van 5 jaar, die vaak neusverkouden zijn, niet in aanraking te laten komen met deze kwetsbare bewoners.
- Grootschalige activiteiten zijn geannuleerd.
- Kleinschalige activiteiten voor bewoners binnen de beschermde omgeving van hun eigen woning, gaan zoveel mogelijk als normaal door.
- Centrale ruimtes en restaurants in de woonzorglocaties zijn gesloten.
Kunt u door deze maatregelen minder op bezoek komen dan gewoonlijk? Probeer dan bijvoorbeeld telefonisch contact te houden met uw naaste. Waar nodig, ondersteunen onze medewerkers hier uiteraard bij.
Tijdelijke stop dagbesteding
Vanwege het risico op verspreiding van het nieuwe coronavirus onder kwetsbare ouderen, heeft Icare besloten om de dagbesteding die Icare op verschillende locaties in Drenthe biedt, tijdelijk stop te zetten.
Medewerkers van de dagbesteding gaan daarom de komende weken waar mogelijk telefonisch contact met hen houden. Om te horen hoe het gaat, of gewoon om een praatje te maken. We begrijpen heel goed dat het heel spijtig is dat bezoekers van onze dagbesteding hierdoor tijdelijk de contacten en structuur van de dagbesteding moeten missen.
Wat kunt u zelf doen?
- Was uw handen regelmatig met water en zeep.
- Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
- Gebruik papieren zakdoekjes en gooi ze direct weg. Was daarna uw handen.
- Schud geen handen en houd gepaste afstand.
- Kijk op de website van het RIVM voor actuele informatie.
Of bel het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.