zoeken
Lettertype: A A A

Contactgegevens

Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord
Ommershoflaan 35
6861 CH Oosterbeek
Telefoon (026) 334 09 55
E-mail info@felixoord.nl


Verruiming bezoekersregeling vanaf 25 mei

bezoek

De overheid heeft op 11 mei besloten om 26 verpleeg- en verzorgingshuizen in Nederland onder strenge voorwaarden open te stellen voor 1 vaste bezoeker per bewoner. Aan deze “pilot” namen geen verpleeghuizen van Icare deel.

Dinsdag 19 mei heeft minister Hugo de Jonge aangekondigd dat de verpleeghuizen in de periode vanaf 25 mei tot 15 juni weer (beperkt) open kunnen voor bezoek, als de locaties daar klaar voor zijn. Uiteraard op voorwaarde dat er geen Coronabesmetting in de betreffende locaties is. Bewoners mogen 1 vaste bezoeker ontvangen.

We zijn erg blij voor onze bewoners dat zij, weliswaar nog beperkt, weer bezoek mogen ontvangen van hun dierbaren. Uiterlijk vanaf 5 juni kunnen al onze bewoners weer bezoek ontvangen. Over de exacte datum waarop onze woonzorglocaties hun deuren weer voorzichtig openen, informeren wij familie persoonlijk. We zijn blij met de voorzichtige versoepeling van de Coronamaatregelen, zodat onze bewoners hun naaste weer kunnen ontmoeten of buiten samen een wandeling kunnen maken.

Toch kan het ook vragen oproepen over de veiligheid van bewoners. Icare wil hier zorgvuldig mee omgaan en heeft de afgelopen weken stilgestaan bij de afspraken die nodig zijn om (beperkt) bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Onder andere de cliëntenraad, behandelaren en zorgmedewerkers van Icare hebben hierover meegedacht. Natuurlijk volgen wij ook de landelijke richtlijnen. We vragen ook aan bezoekers om dat te blijven doen. Samen willen we besmetting met het Coronavirus voorkomen. Voor onze kwetsbare bewoners, voor hunnaasten en voor onze medewerkers.

Onze regels tijdens bezoek vindt u in deze poster.